dijous, 9 de desembre del 2010

Oposició constructiva?

En el darrer ple municipal el tinent d'alcalde de Serveis Centrals, Joan Manau, va lloar el Partit Popular per fer una "oposició constructiva", mentre la resta de l'oposició, sempre a parer del Sr. Manau, "només es posa d'acord per destruir, però són una veritable olla de grills quan han de fer propostes".

Potser la cita no és 100% literal, tot i que aviat ho podrem comprovar en l'acta del ple, però en qualsevol cas, el missatge queda prou clar. El Partit Popular, que és qui vota que sí absolutament a tot el que presenta el govern municipal, és prou constructiu per facilitar-li la vida al PSC, que està en minoria.

El Partit Popular de Sabadell, aquests tan constructius, no ha presentat mai, en gairebé quatre anys de legislatura, una sola proposta coneguda, no ha fet mai al·legacions a cap projecte, no ha llençat cap proposta pròpia. S'han limitat a dir que sí sempre que el govern ho ha necessitat, és a dir, en cada ple.

Mentre, els altres, els que el Sr. Manau qualifica de destructors, hem mirat de fer propostes -alguns grups més que d'altres, això sí-, de fer aportacions per millorar els projectes municipals i de fiscalitzar l'acció de govern. Aquesta és la feina que ens toca, aquesta és la funció d'una oposició responsable. 

Dir que sí a tot no és ni responsable ni constructiu. I després de tants plens i tants favors, encara em costa de creure que aquest suport li surti gratis a l'alcalde.

3 comentaris:

  1. Dir No a les propostes del PSC-PP és tota una garantia que hi ha algú amb una mica d'ètica i de responsabilitat amb la ciutadania.
    Quan un govern no sap governar, no sap recollir les diferents sensibilitats i integrar-les, sinó que tan sols sap imposar les seves tesis, qualsevol alternativa, qualsevol diferència, la més minsa crítica és veu com un atac. És el tarannà dels politicament febles, dels que no tenen crèdit ni moral, dels que tenen els peus de fang i desconfien de tothom, dels que tenen poder però no tenen autoritat.

    ResponElimina
  2. construir per a ells, és seguir construint sobre l'opció que ells et deixen. entendre que n'hi ha d'altres és propi de l'Entesa.

    ResponElimina
  3. A mi em sembla que segresten les paraules fins que perden el sentit. El seu "constructiu" no té res a veure amb el Construint municipi... de les CAV.

    ResponElimina