dimecres, 11 de novembre del 2009

182.000 € per un Pla de mobilitat?

Com que encara entenc millor el valor dels diners quan s'expressa en pessetes, em vaig esverar quan vaig saber que els treballs de redacció del Pla de Mobilitat Urbana havien costat més de 30 milions de pessetes (182.000 euros). Això comptant només l'encàrrec extern, perquè, almenys a Sabadell, cada cop s'encarreguen més feines externament. No vull ni saber quant ha costat en hores i hores de reunió de tècnics municipals i d'entitats voluntarioses, que pensaven que amb la seva participació definirien el futur de la ciutat.

D'entrada, per valorar si aquests diners són molts o pocs, cal veure el resultat, però precisament aquests 30 milions de pessetes, diner públic, s'han invertit en un pla que no concreta cap actuació. És cert que conté una bona diagnosi, però a partir d'aquí ja comença a fallar. Tot són bones intencions i, això sí, ja es suggereix un bon llistat de nous estudis per definir possibles actuacions futures.

Així doncs, qui garanteix que aquests diners han estat ben invertits? Qui vetlla perquè el diner públic es destini veritablement a millorar la qualitat de vida de la ciutadania? I ho pregunto sense dubtar que un bon PMU, que hagués proposat objectius agosarats i mesures concretes, hauria estat una bona inversió per al conjunt de la ciutat.

2 comentaris:

  1. s podem demnar els informes per consultar-los? Us els ensenyarien?
    Rafa

    ResponElimina
  2. Vols dir el resultat dels treballs? Es pot consultar al web de la Taula de Mobilitat:

    http://www.sabadell.cat/TaulaMobilitat/p/plamobilitat_cat.asp

    ResponElimina