divendres, 27 de novembre del 2009

...i es pot saber a qui li han preguntat?

Ràdio Sabadell publica una notícia que diu que

La pregunta immediata és: es pot saber a qui li han preguntat? I, sobretot, a quants? Un estudi que es pot trobar a internet, elaborat per la mateixa empresa, Mercociudad, està fet a partir d'una mostra de 9.000 enquestes per a tot l'Estat, que vol dir que a Sabadell li correspondrien únicament 115 enquestes. Com diu un amic politòleg, una broma estadísticament parlant.

Però, encara em pregunto més coses. Com han fet aquestes 115 enquestes? A la sortida del tren? Per telèfon? A la sortida de la seu del PSC? Són tots del mateix barri? O 5 persones de cada barri? I de totes les edats? Homes i dones? No sembla pas possible que xifres tan baixes puguin copsar la realitat d'una ciutat.

Així, doncs, qualsevol alcalde amb una mica de seny i una mica de sentit comú preferiria no ser objecte d'un titular forçat per una enquesta sense cap mena de fiabilitat. A Sabadell, en canvi, al PSC li ha faltat temps per sortir a fer declaracions per dir ni més ni menys que l'alcalde és "del millor d'Espanya i de Catalunya". I de pas, ja que s'hi posen, carreguen contra l'oposició i "la falsedat de les afirmacions que alguns grups polítics fan, per interès electoralista". Deuen estar molt desesperats aquests del PSC si el més important que tenen per lluir és aquesta enquesta.

1 comentari:

  1. 115 enquestes? així et monto jo un estudi estadístic que "demostri" que el plat favorit dels sabadellencs és el sushi...

    ResponElimina