diumenge, 12 de setembre del 2010

Desnonaments: un debat esquerra-dreta

Malgrat tots els mitjans ho han destacat, no va ser ni l’absència de l’alcalde i ni l’ús del vot de qualitat el més rellevant del darrer ple municipal. El sistema preveu la substitució accidental de l’alcalde pels seus tinents o tinentes d’alcalde; el fet que no hi fos al Ple és excepcional, però anecdòtic. I pel que fa al recurs del vot de qualitat, no hi va haver cap emoció, es va confirmar el que ja fa temps que sabem: el pacte per dalt o per baix del PP amb el PSC, del qual la veritable notícia seria saber-ne el preu.

No, al meu parer, el fet més rellevant va ser el debat a l’entorn d’una proposta per obtenir informació sobre els desnonaments que es produeixen a la ciutat i que s’estan incrementant de forma inquietant, però que, tanmateix, no sembla pas que preocupin excessivament al govern municipal.

El govern Bustos va permetre que una senzilla proposta demanant informació periòdica i debat sobre possibles solucions no prosperés, aliniant-se amb CiU i el PP. El PSC adduint que ja es fa una intensa activitat preventiva; CiU apel·lant al caire privat dels desnonaments.

Un debat esquerra-dreta en tota regla, per si algú dubtava de les clares línies que ens separen, els uns parlant de polítiques socials, de conèixer per poder fer propostes, per poder actuar; els altres refugiant-se en la privacitat de les transaccions econòmiques i en la llei hipotecària. Unes línies que van esdevenir un nou mur per enderrocar: mirar cap a una altra banda, ignorar la realitat de les famílies amb risc de desnonament, obviar la realitat de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada