dilluns, 9 de maig del 2011

Els debats, essència de la campanya electoral

Ja hem entrat de ple en la campanya electoral, una campanya que es caracteritza un cop més per l'absència del candidat del PSC -l'actual alcalde- en els diferents debats que s'organitzen a la ciutat.

A banda de què no hi ha cap debat central de campanya, un de coorganitzat per diverses entitats o, per què no?, pel propi Ajuntament, el candidat Bustos no va voler participar en el debat emès per MolaTV el 28 d'abril, que es va dur a terme mantenint simbòlicament una cadira buida.

El candidat Bustos tampoc no va voler participar en el debat de la Intercol·legial de Sabadell, que finalment va ser anul·lat pel malestar que havia provocat que no hi assistissin tots els alcaldables. I el candidat Bustos no té previst assistir a les properes convocatòries de la Plataforma Sant Julià -sobre lel Parc de Sant Julià-, la FAIV -sobre les polítiques d'immigració- o la UES -sobre el rodal.

Amb aquesta actitud covard i prepotent, del que no necessita explicar les seves propostes ni vol exposar-se a preguntes o rèpliques, el candidat Bustos nega la importància del debat públic, menysté el valor de la confrontació d'idees i anul·la un dels elements més interessants d'una campanya electoral veritablement democràtica.

2 comentaris:

  1. És prepotència però també impotència. Bustos sap que és com l'emperador aquell del conte que anava nu però ningú gosava dir-li.

    ResponElimina
  2. sense debat no hi ha democràcia.
    La denmocràcia és debat.
    A Sabadell, això és un oxímoron

    ResponElimina