dijous, 26 de maig del 2011

Per a una immensa minoria

Els resultats de les municipals del 22M han provocat més d'una depressió pel panorama general de dretanització de molts ajuntaments. A Sabadell, però, les coses han quedat gairebé com estaven, excepte per la sortida d'ERC i l'increment d'un regidor del PP.

Això, que les coses quedin com estaven, ha estat sorprenent. Qui més qui menys esperava alguns canvis, potser petits, però moralment significatius, o potser més grans, que permetessin jocs aritmètics.

Hi ha, doncs, una certa sensació de fracàs, que no ha atrapat la gent de l'Entesa, perquè sabem de les dificultats de consolidar la nostra representació. Cada vegada és un nou triomf, cada papereta un vot de confiança.

Constato que la ciutat no és tan crítica com a vegades pot semblar. Que el 50% ja ni vota, i de l'altre, gairebé la meitat dóna suport a l'estil Bustos, no perquè no el coneguin, sinó perquè ja els hi està bé, perquè encaixa en uns valors socials que s'han relaxat.

Constato un cop més que la nostra és una opció minoritària, un espai de pensament crític i d'acció transformadora, un bastió que es rebel·la i que ja és imprescindible per a una immensa minoria. Amb aquesta minoria, carregats de raó i satisfets pel suport rebut, treballarem dia a dia.



3 comentaris:

  1. "Constato que la ciutat no és tan crítica com a vegades pot semblar. Que el 50% ja ni vota". Virgínia, un es pot abstenir i ser molt més crític que tothom. Als 90s l'abstenció sí era passiva. Avui dia l'abstencionista potser és més actiu que tots nosaltres, i molt més crític i per això no vota. O és que ser crític vol dir que voti Entesa?

    ResponElimina
  2. Com diu el panflet més famós dels darrers temps:
    "mira al teu voltant, hi trobaràs motius per INDIGNAR-TE, PARTICIPAR, i rebelar-te.

    ResponElimina
  3. Ser crític no vol dir votar l'Entesa, tot i que penso que l'Entesa és qui ha estat més crítica sempre amb l'Estil Bustos.
    El que vull transmetre, el que constato, és que aquesta sensació que hi ha hagut darrerament de què hi ha un clima antiBustos no s'ha vist reflectit a les urnes.
    Pel que fa a l'abstenció, òbviament pot ser una reafirmació crítica, però, no ens enganyem, la major part d'abstencionistes del 22M van ser per desinterès o perquè ni tan sols sabien que hi havia unes eleccions.

    ResponElimina