dimecres, 3 de febrer del 2010

Museu tèxtil 1; Govern Bustos 0

Després de gairebé 11 anys d'oblit absolut del projecte de Museu de la Indústria Tèxtil Llanera, malgrat la seva creació havia estat aprovada pel ple municipal per unanimitat l'any 1998, el govern del PSC s'ha vist obligat a fer una petita passa endavant (o endarrera, segons es miri, és clar).

Al ple municipal d'ahir tenien el repte de sortir sense ferides del debat de dues mocions presentades per l'Entesa i CiU que, amb diferents matissos, defensaven el MITL. I això sense esverar-se, perquè ens acompanyaven en la sala una quinzena de teòrics tèxtils que durant aquests anys han estat treballant en la catalogació de mostraris i altres materials del fons del museu.

La petita passa endavant (és a dir, a favor del MITL) va consistir en  donar suport a la moció de CiU que únicament proposava  preservar el Vapor Pissit lliure d'altres usos fins que no s'aprovi un nou projecte museològic. En canvi, el PSC va votar en contra de la moció de l'Entesa, que reivindicava el projecte museològic de l'any 1997 que tenia com a seu central el Vapor Pissit, i que demanava que el material, la maquinària i els elements industrials d'aquest vapor es conservessin in situ.

Així doncs, una victòria ajustada per al MITL i per al Pissit per començar una temporada, que es preveu dura, per tal que el PSC faci ara totes les passes que no ha fet en aquests anys de desmemòria del tèxtil i que oblidi del tot la proposta de convertir aquest vapor en un teatre.

[Fotografia de l'interior del Vapor Pissit, d'Isidre Soler]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada