diumenge, 31 de gener del 2010

El valor de participar

Divendres vaig anar a la segona assemblea de la Plataforma per l'Autodeterminació a Sabadell, que es va fer en una sala força plena de gent amb moltes ganes de participar. Tota l'assemblea va girar a l'entorn d'una idea: la consulta és una forma de teixir democràcia. I teixir democràcia és una forma sabadellenca de dir que participar és decidir.

Si tot funciona, el 25 d'abril Sabadell es mobilitzarà per participar i la idea que volia transmetre la comissió organitzadora era precisament que el més important era que molta gent participés i per això cal fer un procés molt ben fet i una campanya intensa. Però, on s'ha de fixar el llindar de l'èxit? Òbviament ningú no s'atreveix a fer una porra mínimament seriosa. No es vol supeditar l'èxit a una xifra, però el cert és que en una ciutat de 200.000 habitants el percentatge de participació serà un maldecap.

Queden tres mesos de feina intensa per animar tothom a opinar i em quedo amb les paraules del portaveu de la Plataforma, Antoni Dalmases, que va instar als assistents a defensar la consulta amb vehemència, claredat i sense perdre el sentit de l'humor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada