dimecres, 27 de gener del 2010

Relleus

Avui els companys i companyes de l'Altraveu han canviat de regidors. És el segon canvi que fan en aquesta legislatura, d'acord amb el compromís de renovació i de no personalització del seu projecte. I aquesta setmana també s'ha fet efectiva la substitució del conseller comarcal de les Candidatures Alternatives del Vallès.

Una de les característiques de les CAV és precisament l'èmfasi en els valors ètics que, entre altres aspectes, passen també per la renovació dels càrrecs públics. Defensem una manera de fer que no fomenti lideratges eterns, que no personalitzi en una o unes poques persones la imatge de les formacions polítiques, que transmeti el treball col·lectiu. Per això totes les candidatures que conformen les CAV tenen una o altra fòrmula per afavorir la renovació.

Però no podem dir que tot siguin flors i violes, també cal ser conscient que nedem contracorrent. Que el món de la política no està muntat pensant en nosaltres i que, per tant, també n'hem de pagar un preu. El preu del canvi constant, especialment pel que fa a promocionar una imatge, una persona, un candidat o candidata. Perquè, al cap i a la fi, vivim en una societat mediàtica, en què una imatge val més que mil propostes, però també una societat que és prou clàssica per fer difícil transmetre la imatge d'un col·lectiu i que sempre busca la foto del líder.

2 comentaris:

  1. Com es pot combinar la no professionalització i la renovació amb el necessari aprenentatge que, de voltes, pot durar més d'un any i més de dos?
    Convé tenir ex-regidors ben formats que, pel compromís ètic, no poden exercir més de dos anys?
    Preguntes sense resposta?

    ResponElimina
  2. La clau està en què aquest aprenentatge no es perdi. Si hi ha un treball col·lectiu i una bona transmissió de coneixement, debat sobre les decisions, etc. la cosa pot funcionar, de fet està funcionant així a l'Altraveu.
    Més difícil ho veig a Sabadell, per la dimensió de l'Ajuntament, la quantitat de comissions informatives, reunions de tot tipus i multitud de temes. Però precisament això fa que el codi ètic de l'Entesa pensi en el relleu als 8 anys i no als 2.
    8 anys és prou temps per estar en primera línia i tant abans com després es pot col·laborar de moltes altres maneres.

    ResponElimina