dilluns, 29 de març del 2010

Festivals

Terrassa compta amb un magnífic festival de Jazz, que el proper any celebrarà 30 anys; Cerdanyola amb un festival de Blues consolidat; i fins i tot Castellar del Vallès té la seva Setmana del Pallasso. Són tres cites que ja són referència, cadascuna en el seu àmbit, i que atreuen un públic fidel.

I Sabadell? Sabadell no ha trobat encara cap element prou sòlid i prou original per fer-se un espai en el món dels festivals. De fet, fa uns anys va fracassar un intent de fer teatre al carrer, que no podia competir amb Tàrrega. Sí que funciona, i prou bé, el festival estiuenc 30 nits, però aquest seria un altre model, la idea de tenir una activitat cada dia durant un mes, però de diferents disciplines i adreçades a una gran diversitat de públic. És un festival exitós, però no atreu més del 10% de públic de fora de la ciutat, és a dir, no és referència de res.

L'únic festival que sí que té aquest perfil és El més petit de tots, que se celebra al desembre i en el qual participen companyies molt solvents, però que té un petit problema: va adreçat al públic de 0 a 3 anys que, per motius obvis, no es fidelitza.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada