dimecres, 3 de març del 2010

Responsabilitats

Assumir responsabilitats no és una cosa habitual en la nostra cultura política, gairebé no hi estem acostumats. Tanmateix, és un element imprescindible en l'ètica política i en el bon govern. 

Davant de l'evidència de mala praxi, assumir-ne la responsabilitat és un gest que no només implica un reconeixement d'un error, sinó que genera confiança. Tothom es pot equivocar, però entestar-se en amagar-ho o en negar-ho és encara una equivocació més gran.

En el cas de les adjudicacions irregulars d'habitatges per a gent gran al Complex de Sant Oleguer, l'alcalde Manuel Bustos no només no vol assumir públicament cap tipus de responsabilitat, sinó que ha negat sistemàticament qualsevol possibilitat d'arribar al fons de la qüestió. No va voler constituir una comissió d'investigació i en cap moment no ha donat cap mena d'explicació.

Però és evident que ell ja fa temps que era conscient de què no s'havien fet les coses bé, perquè al mes de juny va relegar discretament la regidora de Serveis Socials de part de les seves competències, molt abans que aquest canvi del cartipàs pugués ser interpretat com una assumpció de responsabilitats. Així doncs, què va portar l'alcalde a fer aquest canvi? Sabia que havia de rebaixar-la, però, en canvi, no ho volia reconéixer? Potser hauria estat més intel·ligent reconéixer els seus errors i aplicar mesures per corregir-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada