divendres, 4 de setembre del 2009

De qui és el castell?

El desembre de 2006 l'alcalde Manuel Bustos i els propietaris del castell van signar un conveni per al desenvolupament urbanístic de la zona del castell de Can Feu i el seu entorn.

El nucli d'aquest conveni girava a l'entorn d'una requalificació dels terrenys del futur polígon industrial, que permet doblar el sostre edificable i canviar la qualificació a industrial i oficines, cosa que implica una important plusvàlua.

També s'autoritzava l'Ajuntament de Sabadell a realizar visites a la finca i al castell amb comunicació prèvia i sota la seva responsabilitat pel que fa a les mesures de seguretat.

Des d'aquell moment l'alcalde va començar una campanya propagandística dient a tort i a dret que el castell era de la ciutat, en el butlletí municipal (un mitjà de comunicació públic) i en els seus discursos públics.

Però el cert és que la propietat del castell està condicionada al desenvolupament de la resta del conveni, és a dir, entre altres coses, a fer una modificació de Pla general que no ha avançat gens des del 2006 i al pagament per part de la propietat de 2 milions d'euros per a la rehabilitació. Ara, però, en una addenda al conveni s'obre la possibilitat de què aquesta quantitat la donin en sòl i no en metàl·lic, de manera que probablement ens trobarem d'aquí un temps amb un castell en estat ruinós sense cap ús previst i sense finançament per fer front a les obres per condicionar-lo i mantenir-lo.

Ara per ara, doncs, el castell no és de propietat municipal. Amb l'addenda signada al juliol l'Ajuntament en tindrà la possessió, que no vol dir res més que el podrà utilitzar sense comunicar-ho cada vegada, però la propietat segueix estant condicionada a l'aprovació definitiva de la modificació del Pla General.

1 comentari:

  1. Felicitats i ànims pel nou bloc.
    El tema del castell és potser l'escàndol més gran dels molts que n'hi ha hagut a la ciutat. Sincerament crec que la reacció davant el canvi de la votació al ple no s'ha d'aturar. Ha estat un absús intolerable. S'ha d'acudir al Síndic de Greuges de Catalunya, als Partits de Barcelona...
    Salutacions
    Alfons

    ResponElimina