dimecres, 30 de setembre del 2009

Massa comissionats!

Recupero un article antic, que vaig escriure quan començava la legislatura en conéixer que l'alcalde necessitava, a més dels 12 regidors i regidores del PSC , 9 comissionats, que no deixen de ser una mena de regidors no electes.

Vaig titular llavors Massa comissionats al govern de la ciutat? i plantejava que l'estructura de govern estava sobredimensionada i plena de càrrecs de confiança, que impliquen una gran inversió de diner públic. Un tema que ara, en la situació de dificultats econòmiques del municipalisme, és encara més pertinent.

Les retallades de pressupost que s'ensumen pel 2010 haurien d'afectar també aquest excés de càrrecs, que, d'altra banda, no respon tant a necessitats de gestió, sinó a una política d'anar col·locant gent afí al PSC. I això acaba tenint un altre efecte inquietant: una part considerable dels càrrecs de confiança no coneixen Sabadell i són els que prenen les decisions a la ciutat. Ens hauríem de preguntar per què. Google facilita algunes respostes.

3 comentaris:

  1. Deu ser un requisit bàsic per governar. Tot i el pla de sanejament (per a nosaltres Expedient de regulació): 3 ampliacions de jornada de regidors i càrrecs de confiança que cobren una pasta llarga i que ningú no ha escollit...

    ResponElimina
  2. No siguis tan críptica Virgínia,
    Què hem de posar a google per entendre com es prenen les decisions de la ciutat?
    Salutacions
    A.

    ResponElimina
  3. És fàcil, es tracta de combinar dues dades: el nom dels càrrecs i les sigles del PSC. El resultat, més transparent del que molts voldrien.

    ResponElimina